7/05/2016

My all fashion books


Miluji módu, zajímám se o ni, studuju ji a tak asi není žádným překvapením, že o módě ráda čtu i knihy. Baví mě, když se můžu dozvědět něco nového, ať už o historii odívání nebo nové pojmy. Nejhlavnější ale je, že tyto knihy jsou pro mě obrovskou studnou inspirací.


 
Ústřižky Beaty Rajské
"Ústřižky české módní návrhářky Beaty Rajské. Určené na rychlé čtení před spaním, při cestování nebo ve chvilkách odpočinku."
-Beata Rajská

Jedu dál
"Život proslulé oděvní výtvarnice Blanky Matragi, která je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu."
-Blanka Matragi

Mé hodnocení:
  • Jedu dál a Ústřižky Beaty Rajské - úžasné životopisné knihy, přijde mi neuvěřitelně inspirativní číst si, jak se slavné návrhářky dostaly k tomu, co dělají dnes 

Princezna Kate a její styl
"Průvodce šatníkem, doplňky, účesy a make-upem vévodkyně Kate. V knize se detailně seznámíte se 40 outfity od sportovních oděvů po večerní."
-Caroline Jonesová

Mé hodnocení:
  • Kniha se mi velice líbí ale je spíše taková odpočinková, obsahuje fotky outfitů Kate a ty se rozpitvávají: co má na sobě, od koho to je a proč to má na sobě

Encyklopedie ŠITÍ
"Praktický průvodce technikami šití. Od základních šicích potřeb přes záševky, límce, rukávy až k zapínání a profesionálním krejčovským úpravám."

Oděvní střihy
"Tato kniha vám ukáže jak pracovat se střihy - od výběru správné velikosti přes porozumění různým značkám až po vytvoření oděvů, který se bude dát nosit. V knize najdete i průvodce základními šicími technikami, například jak vsadit rukáv, jak všít zdrhovadlo, jak přišít knoflík a vyhotovit knoflíkovou dírku, jak ušít šev a jak ho zakončit. Naučíte se, jak změnit tvar, délku a detaily, aby oblečení vyhovovalo tvaru vaší postavy, vašemu vkusu a stylu."
-Lee Hollahanová

Mé hodnocení:
  • Encyklopedie šití a Oděvní střihy - skvělé technické knihy, když mám problém v praxi s šitím, vždy se podívám do těchto knih

Móda v proměnách času
"Kniha přináší pohled do fascinujícího světa módy, historický přehled vývoje oděvů, základní pojmy jazyka módy a nejznámější módní značky."
-Sylvia Jonas

Abeceda módy
"Tato kniha poskytuje přehled nejvýznamějších módních trendů za posledních 200 roků. Představuje charakteristické prvky každého stylu od neoklasicizmu přes gotiku, empír, punk, vojenský styl až po současnou módu."
-Fiona Foulkes

Mé hodnocení:
  • Móda v proměnách času a Abeceda módy - asi nejslabší protože se zaměřují pouze na historii nebo na módní značky

Kurz módního návrhářství
"Ideální úvod do problematiky módního designu poskytne studentům i dalším zájemcům o tvůrčí aspekty módy tento základní kurz. Podrobné postupy, praktická cvičení a inspirativní rozhovory s profesionály z oboru naučí navrhovat vlastní, osobité módní kolekce a dodají jistotu při práci s motivem, strukturami, náladou i detaily. Najdete zde i praktický návod na vytvoření dynamického portfolia, které náležitě předvede návrhářské umění a otevře cestu ke kariéře v tomto náročném, ale krásném oboru."
-Steven Faerm

Módní návrhářství
"Provádí čtenáře základními kroky, které předcházejí návrhu promyšlené, inovativní, kreativní módní kolekce, a ukazuje, jak převést jejich výsledky do konkrétních designérských nápadů. Autor prochází množství oblastí, které se mohou stát zdrojem vaší inspirace, a osvětlí vám vývoj vaší kolekce jako sérii promyšlených kroků, mezi něž patří i finální prezentace a představení vašeho návrhářského úsilí."
-Simon Seivewright

Mé hodnocení:
  • Kurz módního návrhářství a Módní návrhářství - moje nejoblíbenější knihy o módě, soustřeďují se hlavně na nalézání inspirace a na to jak s ní pracovat, na tvoření portfolia a jak vymyslet a vytvořit celou kolekci od začátku až do konce


Žádné komentáře:

Okomentovat